Opinions alienes

Soy de tantas maneras

como gente pretenda

nomás calificarme

(Silvio Rodríguez)

Se que ha passat quasi un any d’ençà que me vaig proposar anar fent una llista d’objectius per complir per poder aconseguir aquest canvi que tantes ganes tenc de fer en la meva vida. Ho podeu recordar aquí i aquí (sí, crec que ja he comentat altres vegades que tenc arrencada de cavall i aturada d’ase).

Idò com diuen que mai és tard per tornar a començar (jo en aquest cas diria reprendre), aquí va el meu tercer objectiu, no deixar que m’influeixin les opinions alienes.

M’ha costat molts anys entendre que no pots agradar/caure bé/fer gràcia/etc a tothom i una vegada ho he fet, estic en camí d’acceptar-ho. Ara el que me toca és assumir-ho, assumir que no sempre estaré d’acord amb les opinions dels altres, i molt manco quan les opinions són sobre la meva persona.

I pensareu que clar, que és lògic, que a ningú li agrada que pensin malament d’ell. Això és evident. Però en el meu cas és estrany. A mi me costa manco assumir les opinions dolentes que els elogis. Que voleu que us digui, no me’ls crec.

A veure, no és que no m’agradi que me tirin floretes i que esperi sempre que pensin el pitjor de mi, però s’hi acosta. Vull dir que posaré en dubte abans un bon comentari que una crítica, sobretot quan és d’algú que no conec gaire o amb qui no tenc massa confiança. I això s’ha d’acabar, perquè no és sa, gens sa.

És cert que no som perfecta, ni ho vull ser, però tampoc som un desastre absolut. Com tothom, tenc les meves coses bones i altres que no ho són tant. I com la majoria de gent que conec, tenc una certa predisposició cap a uns temes i em fan molt poca gràcia alguns altres, i en conseqüència en alguns temes som bona (encara que me costi de reconèixer) i en altres una «patata».

Per això, per salut mental i pel que diu Silvio Rodríguez que no som d’una sola manera, sinó de tantes com gent te qualifica aquí va el meu objectiu número 3: passar de les opinions alienes, que amb les pròpies i amb les de la meva gent ja me basta.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.