Coca de pastanaga

Els qui me llegiu habitualment sabeu que el dolç no és el meu fort, ni a l’hora de fer-ho ni a la de menjar-lo. Sempre he dit que m’estim més un entrant salat, que un postre, però de tant en tant faig una excepció. I la recepta d’avui n’és un exemple.

Divendres passat ens varem passar tot l’horabaixa tancats a casa. Com que feia molt de vent i plovia decidirem no sortir, i per combatre l’avorriment (i els milions de coses que tenia per fer i me feia peresa fer-les), em vaig posar a cuinar. Els meus fills volien alguna cosa dolça i no se perquè, vaig decidir experimentar i no fer la coca que faig sempre (gairebé l’única que se fer). Aquí teniu el resultat.

Cocapastanaga003 web

Coca de pastanaga (tipus carrot cake)

Ingredients:

  • 150 g de pastanaga (dues grosses o tres mitjanes aproximadament)

  • 150 g de sucre moreno

  • 150 g de farina

  • 75g d’oli verge

  • 4 ous

  • 1 sobre de llevat en pols (8 grams)

  • 1 cullerada de canyella en pols

  • 1 polsim de sal

Per començar, encenem el forn a 160 graus amb calor a dalt i abaix. Pelam les pastanagues, les ratllam i les reservam. En un bol mesclam els ous amb el sucre i el polsim de sal i ho batem amb unes varetes o amb un màquina de varetes ho batem durant uns cinc minuts. A continuació, i sense deixar de batre afegir l’oli a a poc a poc.

Un cop tenim els ous i el sucre ben batuts, afegim la pastanaga ratllada i ho remenam tot. A continuació abocam damunt aquesta mescla la farina, la canyella i el llevat, que prèviament hem tamisat. Ho mesclam tot amb una espàtula i ho abocam dins el motllo, que hem embetumat amb margarina i galleta picada perquè no se’ns aferri la coca.

Enfornam i deixam coure durant uns 40-45 minuts. Desemmotllam la coca i la deixam refredar damunt una reixeta. La decoram amb sucre en pols i ja està!

No me direu que no es ben bona de fer. I el resultat és espectacular. Surt boníssima, i tan esponjosa que només d’agafar-la amb les mans es sent un renouet. A nosaltres ens ha durat dos dies, i no han quedat ni les miques!

Cocapastanaga001 web

Nota: La recepta està basada en la carrot cake de la web de Webos fritos, amb algunes modificacions.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s