I ara què?

Encara estic en estat de shock. Me costa molt creure el que ha passat a les darreres eleccions als Estats Units. Me costa molt entendre com han arribat al punt de deixar presentar-se com a candidat presidencial un personatge de les característiques del qui ja és el nou president dels nord-americans. I encara me costa més de creure que hagi guanyat.

I no és que no entengui els arguments dels qui intenten explicar aquests resultats. Idees com “la candidata contrària (tot i ser considerada pels analistes el candidat millor preparat de la història) no cau bé, perquè representa les èlits”, “ha aconseguit contactar amb la classe mitjana americana, blanca, treballadora sense formació i farta del sistema”, “ha promés que abaixarà el imposts i això és el que interessa als ciutadans”, i moltes més en aquesta línia, no me convencen.

En un altre context aquests arguments me podrien semblar vàlids, si no fessin referència a qui la fan… Però no. A mi no me serveixen. Perquè des del meu punt de vista, les eleccions nord-americanes les ha guanyades el populisme, l’odi i la por a tot el que és diferent i sembla una amenaça per als bons “patriotes americans”. Por a les dones, als immigrants, a les minories étniques, als avenços socials…

Me sembla del tot increïble que algú que pensa, i no té cap mania en dir-ho, que les dones són inferiors en tots els nivells; que els mexicans que arriben als EUA són tots criminals (tot i que reconeix que alguna bona persona hi deu haver); que tots els refugiats són perillosos i que els musumals són terroristes, pugui guanyar unes eleccions.

Me resulta incomprensible que una persona que vol murs per separar països; que vol combatre el terrorisme amb les seves mateixes armes, que vol expulsar sense miraments 11 milions de persones del seu país, pugui guanyar unes eleccions.

No ho entenc, però tampoc no ho vull entendre, perquè el meu capet es nega a assumir que els ciutadans de qualsevol país puguin triar un subjecte masclista, racista, classista, xenòfob i incult, però això sí, milionari, com el seu màxim representant. Perquè això significa que els que l’han triat estan d’acord amb ell i són tant o més masclistes, racistes, classistes, xenòfobs i incults. I això sí que no!

Sembla que ara que ja és president ha moderat el to, ha rebaixat la intensitat del discurs i es mostra més conciliador, però no hem de perdre de vista el que ha fet i ha dit fins ara. Qualsevol hemeroteca rescata ara les seves “perles”, i això permet comprovar que fa anys que està convençut del que pensa i no se n’amaga. I aquestes coses no canvien d’una dia per l’altre.

I als seus partidaris que el defensen donant tota la culpa a la premsa de la seva mala imatge, els convidaria a revisar aquestes hemeroteques, i de passada a reconèixer que estan d’acord amb ell (hi tenen dret, faltaria més), però que no ens prenguin per beneïts als qui no hi estam.

I ara què? La meva única esperança és que es sàpiga envoltar de col·laboradors i assessors millors que ell, més formats, més preparats i que el facin tocar de peus a terra, encara que veient el seu vicepresident no ho tenc massa clar.

eleccions-eua-web

No se si fa falta que ho aclareixi, però per si de cas… Tal vegada centrar-me en la seva vessant pública i en els seus comentaris fora de to sigui ser massa simplista, però és el que pens, i aquest espai no pretén ser res més que un lloc on expressar la meva opinió.

Anuncis

One thought on “I ara què?

  1. Aquí el gobierno que tenemos no esta muy lejos de las palabras y pensamientos de Trump la única deferencia es que allí lo dicen a la cara y aquí son tan ruines que no tienen narices, por no decir otra cosa, de hablar tan claro solo basta ver con quien lo comparan algunos políticos, las derechas son iguales en todos los países es más que probable que Trump sea el primero de muchos, si no contamos con los delincuentes que tenemos en el gobierno, veremos que pasa en Francia, Alemania etc etc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s