Pa integral amb llavors

Continuant amb la meva intenció de dur una alimentació més sana, us duc una altra recepta. Aquesta l’he tret del llibre Cocina sana para disfrutar de la blogger Isassaweis que m’han duit els Reis i es tracta d’un pa integral, amb llavors, molt fàcil de fer i apte per a principiants (de fet “pa per a principianys és el títol de la recepta).

Jo ja n’he fet un parell de vegades, i la veritat és que ha volat, i és que està boníssim. També és cert que les quantitats tampoc no donen per fer un pa massa gran…

Pa llavors 004 (web)

Ingredients:

  • 280 g de farina integral

  • 175 ml d’aigua

  • 25g de llevat fresc

  • 1 cullerada d’oli d’oliva verge

  • 6 cullerades rases de mescla de llavors de sèsam, lli, gira-sol i rosella (amapola)

  • 1 culleradeta de sal

L’avantatge d’aquest pa, és que pràcticament no necessita pastar i tampoc no necessita tovar perquè s’enforna amb el forn fred i en un recipient tapat. Mentre el forn s’encalenteix el pa tova amb la calentor que va en augment i manté la humitat amb el vapor que es genera dins el recipient.

Per començar amb la massa, posam en un bol l’aigua i l’oli i ho encalentim 10-15 segons al microones perquè estigui tebi. A continuació dissolem el llevat dins el bol, remenant amb una cullereta fins que s’hagi desfet del tot.

En un bol més gran posam la farina, que primer haurem passat per un colador prim. Abocam també les restes de segó que ens queden dins el colador i afegim la mescla de llavors i la sal. Reservam una petita part de la mescla de les llavors per posar-les desprès per damunt del pa.

Remenam primer els ingredients sòlids i afegim la part líquida, és a dir, el bol que teníem amb l’aigua, l’oli i el llevat i remenam fins que aconseguim una massa consistent. Podeu començar remenant amb una cullera, però jo us aconsell que ho faceu directament amb les mans.

Pa llavors 003 (web)

Quan ja tenim la massa consistent la pastam una mica damunt una superfície enfarinada. Si ens queda massa aferradissa és que li falta una mica de farina, que haurem d’afegir a poc a poc, i si és queda massa seca i es cruia, afegirem aigua, també a poc a poc i en petites quantitats.

En tenir-la pastada (no més de 10 minuts) li donam la forma del recipient per al forn que utilitzarem per coure el pa. En el meu cas es un recipient ovalat, però es pot fer perfectament en un recipient redó. Untam el recipient amb una mica d’oli i li posam el pa dins. Pinzellam el pa també amb una mica d’oli i amb un ganivet ben esmolat li feim dos o tres talls. Escampam per sobre del pa les llavors que hem reservat, tapam el recipient i enfornam. Encenem el forn a 220 graus, un cop tenim el pa dins, i en 45-50 minuts teniu el pa llest. Ja me contareu què tal si ho provau!

Pa llavors 005 (web)

Nota: Per saber si el pa es cuit per dins, pegau uns copets amb el puny a la part de baix. Si sona buit, és que ja està fet!

Advertisements

One thought on “Pa integral amb llavors

  1. Retroenllaç: Pa integral amb llavors | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s