El Camí des Correu

El primer cap de setmana de l’any (el d’abans de Reis no compta ja que s’inclou dins les vacances de Nadal amb tot el que això implica), aprofitarem que el diumenge teníem “lliure” de compromisos, per tornar a sortir d’excursió i encarar amb ànims (i esbraonament afegiria jo) la tornada a la rutina.

Ens apuntarem a fer el camí des Correu, entre Esporles i Banyalbufar, una excursió que els nins ja coneixien ja que l’han fet tots a l’escola en el marc d’un projecte que fa que en acabar l’escola la majoria de nins hagin fet les grans rutes que conformen la Ruta de Pedra en Sec.

Al que anava, el Camí des Correu és el camí reial que connecta Esporles amb Banyalbufar. Fins al segle XIX constituïa l’única via de comunicació entre els dos municipis i des d’allà amb Palma. Era un camí de carros que s’usaven els carters (el seu mateix nom ho indica) i qualsevol altre persona que volgués transportar mercaderies d’un lloc a l’altre.

Correu 001

Al llarg del recorregut, es poden veure forns de calç i la famosa petjada de “la pota del Rei en Jaume” (us avís que s’hi ha de posar molta imaginació). Si seguiu quasi fins al final, fins a Banyalbufar, també trobareu la Font de la Vila. Alguns valents de nosaltres, entre els que m’incloc (sí, increïble però cert), anàrem a cercar la “Font de les mentides”, però l’únic que trobarem va ser la Font de la Vila i estava tancada! De tota manera, i com que eren els nins que ens guiaven, encara no tenc clar si una i altra font són la mateixa…

Llevat d’aquest darrer tram fins a la font, que ja es fa per carretera asfaltada i té unes pendents considerables, és una excursió relativament senzilla, ja que simplement s’han de seguir les indicacions que un es va trobant al llarg del camí. Hi ha algunes pujades i baixades, però el camí està ben senyalitzat i va ser bastant bo de dur…

Correu 005

La distància total (començant per Esporles), és de quasi 8 quilòmetres (en un sentit), però nosaltres no la férem sencera ja que començarem i acabarem a La Granja. En total, i segons la meva jugueteta nova (de la que us en parlaré en un altre post), nosaltres varem fer poc més de 10 quilòmetres (els que arribarem fins a la Font, la resta un poquet manco).

Correu 006

I no se si és que estic més en forma (sic), o que a poc a poc m’estic acostumant (que no aficionant) a la muntanya, però vaig arribar a casa menys cansada del que preveia. Això sí, els meus bessons (els de les cames, òbviament), encara pateixen amb cada caminada… N’hauré de fer algunes més abans de les vacances de Pasqua, no sigui cosa que me passi com a Núria…

Correu 004

Nota: Les fotos tenen una claror estranya perquè feia un dia bastant tapat i amb molt de vent… I ja sabeu que el tema de les imatges és la meva assignatura pendent.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s