“Samosas” de lluç i salmó

Aprofitant un dels dies que en Pere no venia a sopar (ja sabeu que ell no menja peix i nosaltres aprofitam quan no hi és), vaig decidir copiar un plat que havia cuinat la meva germana uns dies abans i que m’havia enviat per whatsapp des d’Eivissa.

El resultat ens va encantar a tots, fins i tot a na Júlia que és una mica (només una mica) més triada, així que segur que un altre dia que estiguem els tres sols, repetirem.

La veritat és que és un plat molt senzill de fer i és una forma diferent de menjar peix, que ja sabeu que degut a la meva poca pràctica a l’hora de cuinar-lo, sempre l’acab fent de la mateixa manera.

Les “samosas” són una mena de panadetes cruixents, de forma triangular, fetes amb una massa de farina de blat molt fina. Són típiques de la cuina del sud d’Àsia. Generalment estan farcides de verdures prèviament cuinades i trempades amb curry i es solen fer frites. Es serveixen just acabades de fer.

La recepta que us propòs aquí és una adaptació (no és meva, òbviament), una mica lliure, tant pel que fa a la pasta (he usat una semblant, de la que ja es ven feta); el farciment i el tipus de cocció. Però us puc assegurar que, si bé no són les originals, estan igualment bones!

Samosas 001

Ingredients:

  • 300g de lluç (llom)

  • 300g de salmó (llom)

  • 1/2 manat de cebes tendres

  • 1 cullerada de coriandre fresc (picat)

  • 2 paquets de pasta brick o filo (unes 12-14 làmines)

  • Oli, sal, pebre bo i comí

Per començar tallam el peix a daus ben petits i el reservam en un bol. Tallam també la ceba tendra ben petita i picam el coriandre. Trempam tota la mescla amb l’oli, la sal, el pebre bo i una miqueta de comí mòlt. És convenient que tasteu la mescla, ja que després va al forn i no es pot rectificar.

Feim rectangles de la pasta i, en cada un d’ells, abocam una cullerada de la mescla, i anam doblegant la pasta sobre si mateixa formant triangles. Reservam en una palanga per al forn, folrada amb paper sulfuritzat.

Encenem el forn a 170 graus aproximadament i continuam fent els triangles de pasta. Una vegada el forn és calent i tenim tots els triangles fets, els pintam amb una mica d’oli (però no massa perquè sinó la pasta perdrà el cruixent en quedar massa humida) i enfornam. En 10-12 minuts les nostres samosas estan cuites.

Ja veis, un plat senzill, ràpid, saborós i diferent. Si ho intentau ja me direu què tal. Bon profit!

Samosas 002

Nota: Per acompanyar-les podeu preparar alguna salsa per mullar-les. Nosaltres les menjarem tal qual, sense acompanyament i varen ser boníssimes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s