Roba vella

L’altre dia, mentre preparava aquest plat, vaig comprovar (literalment), que no havia acabat la meva trilogia, que començà amb el bollit (aquí) i continuà amb les croquetes (aquí), per tant, ara li toca el torn a la tercera de les opcions que feim servir a casa per aprofitar la carn de fer brou, la roba vella.

No se molt bé perquè, però la roba vella és la que menys faig (tot i que a en Tomeu i a en Pere els encanta), i no és perquè sigui complicada (les croquetes duen més feina), i és igual de bona o més que el bollit, supòs que simplement no la tenc tan present.

Tenint en compte que es tracta d’un plat d’aprofitament amb les restes d’un altre, les quantitats són aproximades (i són les que vaig fer servir jo la darrera vegada que la vaig cuinar). Se que la «pinta» que té no és gens glamurosa, però és un plat boníssim. Aquí va la recepta.

Roba vella 002

Ingredients (per 4 persones):

De les restes del bollit

  • 1 pitrera de pollastre

  • 2 cuixes de pollastre (la part superior)

  • 1 troç de carn de bou amb os (devien ser uns 100-150 g)

  • 2 patates

  • 1 pastanaga

  • 10-12 mongetes

Altres

  • 6 alls

  • 1 ceba grossa

  • sal, pebre bo i oli

Abans de començar a cuinar esmicolam la carn de pollastre i de bou amb les mans, de forma que ens quedin troços no massa grans, però tampoc massa petits.

Tallam la pastanaga i les mongetes petites i les patates de forma que ens quedin mitges rondanxes. Ho reservam tot per separat i trempam cada un dels ingredients amb sal i pebre bo al gust. Si us agrada el coent, és un plat amb el que hi diu molt. Feim un tall als alls, sense acabar-los de xapar i tallam la ceba en juliana.

Posam una mica d’oli en una pella gran a foc alt. Teniu en compte que són molts els ingredients que anirem afegint i ens hi han de caber sense que ens surtin de la pella en remenar-los.

Quan l’oli estigui calent, abocam els alls i deixam que es daurin, quan comencin a agafar color, abaixam el foc i afegim la ceba a la pella. Quan es comenci a reblanir, li posam una mica de sal (i això farà que estigui encara més fluixeta). En tenir la ceba quasi cuita (veureu que canvia de color), afegim la carn i tornam a apujar el foc.

Deixam que la carn es sofregeixi, tenint en compte que es tracta de carn bollida i no necessita massa temps, perquè està ja cuita. Anam incorporant les mongetes, la pastanaga i la patata, per aquest ordre i deixant passar uns minuts entre un ingredient i l’altre. Quan la patata estigui dauradeta, ja teniu el plat llest.

Roba vella 004

Aquest duu una miqueta més de feina, però el resultat val la pena. A més, el podeu guardar d’un dia per l’altre a la gelera i encalentir-lo en una pella i crec que és encara més bo.

Bon profit! I ja me direu què tal si ho provau de fer!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s