Quiche de carabassí i bacó

Ara que s’acosta una altra vegada la temporada de dinar cada dia a la feina (després de les vacances i abans de tornar a l’escola me tocarà sí o sí), recuper receptes de plats que vagin més enllà de les ensalades, que es puguin menjar preferiblement freds i que tenguin aliment i no sigui massa pesats. I encara que sembli mentida, n’he trobat alguns. Aquí va el primer, una quiche de carabassí i bacó.

Com sempre es tracta d’un plat fàcil de fer, ràpid i amb substància.

En aquest cas la pasta brisa la vaig comprar feta al súper (i encara el plat és més fàcil de fer), però si la voleu fer vosaltres, aquí us explic com la faig jo.

Quiche carabassí 001 web

Ingredients (per a 4 persones):

  • 1 làmina de pasta brisa

  • 1 carabassí gran

  • 1 paquet de daus de bacó (120 g aproximadament)

  • 2 porros

  • 2 ous

  • 200 ml de nata (1 bric petit de nata per cuinar)

  • Oli, sal, pebre bo i nou moscada

Per començar a fer el farciment de la quiche, rentam i tallam el porro ben petit, i pelam el carabassí i el tallam en daus que no siguin massa grans. En una pella amb oli calent sofregim les verdures, fins que comencin a estar blanes i transparents. A continuació afegim el bacó i el deixam coure fins que estigui daurat. Salpebram el conjunt amb una mica de sal, pebre bo i nou moscada.

En un bol batem els dos ous i els mesclam amb la nata líquida (si el voleu més lleuger podeu utilitzar llet evaporada). Quan les verdures i el bacó estiguin cuits, ho abocam tot dins el bol, remenam, i tastam. Si fa falta, ara és el moment de rectificar.

Mentre es sofregeix el farciment podem anar coent la pasta, en un motlle (millor sí és específic per a quiche amb la part d’abaix desmuntable). Untam el motlle amb una mica d’oli i col·locam la pasta ben estirada, retirant el que sobresurti. Ho cobrim amb paper de forn amb llenties o cigrons per a què facin pes mentre es comença a coure. Ho enfornam uns 20 minuts amb el forn calent a 170-180 graus. Passat aquest temps, retiram el paper de cuina i hi abocam la mescla de les verdures i el bacó.

Ho tornam a enfornar, aquesta vegada uns 10-12 minuts. La traiem del form, deixam refredar, desemmotllam i ja està feta la quiche! Bon profit!

Quiche carabassí 003 web

Nota: Si us agrada, podeu incorporar també una miqueta de formatge al farciment abans d’abocar-lo a sobre de la pasta mig cuita.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s