Pitrera d’indiot amb salsa de verdures

He de confessar que a casa no som massa de l’indiot, però de tant en tant, per allò de què és una carn sana, sense quasi greix i per no menjar tant de pollastre, toca fer-ne.

El que no m’agrada de l’indiot és que és molt sec. Sempre necessita d’algun acompanyament, salsa o forma de preparació que faci que el resultat final sigui més humit i, per tant més agradable al paladar, al manco al meu.

La proposta d’avui és això, ni més ni manco, una pitrera d’indiot (que en el cas d’aquesta recepta i de la majoria que es fan amb aquesta au, es pot substituir fàcilment per pollastre) amb una salsa per a que surti més humida. És, com solen ser els meus plats, senzill, ràpid, i apte per a nins. Els meus varen deixar el plat net!

Indiot 001 web

Ingredients (per a 4 persones)

 • 2 pitreres d’indiot

 • 1 ceba

 • 1 porro

 • 1 pastanaga

 • 2 tomàtigues de ramellet o de pera

 • 1 all

 • 1 tassa de cafè d’aigua

 • Sal, pebre bo i julivert

Per començar, tallam les pitreres d’indiot per a què ens quedin com si fossin la meitat d’un filet. Les trempam amb una mica de sal i pebre bo i unes gotetes de llimona. Les feim a la planxa, sense que quedin massa cuites i les reservam en un plat perquè llavors bulliran una mica amb la salsa.

Per a fer la salsa, en una pella el suficientment gran per a posar-hi després la carn, abocam una mica d’oli i sofregim l’all tallat a làmines i la ceba ratllada. Quan comenci a agafar color i tornar-se transparent, incorporam el porro tallat petit i la pastanaga que també haurem ratllat. Ho deixam coure uns minuts i afegim la tomàtiga, que també hem ratllat. Ho remenam tot i li abocam l’aigua.

En començar a bullir salpebram la salsa i la deixam que cogui, a foc moderat, uns vint minuts o mitja hora. Incorporam les pitreres d’indiot a la pella, ho tastam i rectificam de sal si és necessari. I fet! Un altre plat ràpid, senzill i molt bo!

Nosaltres el darrer pic que en vaig fer vàrem acompanyar les pitreres d’uns espagueti amb fines herbes que havien quedat del dinar, però el podeu acompanyar de patates fregides o una mica d’arròs bollit, el que més us agradi. Bon profit!

Indiot 003 web

ENGLISH VERSION

Turkey breast with vegetable sauce

I must confess that at home we are not fond of turkey, but occasionally, for what is a healthy and non fat meat, we eat it instead of chicken.

What I do not like from turkey is that it is very dry. I think that it always needs a sauce or form of preparation that makes the result more humid and therefore more palatable.

Today’s proposal is a turkey breast (in the case of this recipe you can easily substitute it for chicken). It is usually like almost all of my dishes, simple, fast, and suitable for children.

Ingredients (serves 4):

 • 2 turkey breasts

 • 1 onion

 • 1 leek

 • 1 carrot

 • 2 tomatoes

 • 1 garlic

 • 1 coffee cup water

 • Salt, pepper and parsley

To start, cut the breasts into peaces, more or less like half a steak. Put some salt and pepper and a few drops of lemon. Cook them on the grill, and before they’re done, put them apart on a plate because you’ll have to boil them slightly with the sauce.

To make the sauce, in a pan, big enough to put after the flesh, poured a little oil and fry the garlic cut into slices and grated onion. When it begins to get some colour and become transparent, add the leeks cut small and carrots, which you have also grated. Let it cook for a few minutes and add the grated tomato. Mix it all and pour the water.

When it began to boil add some salt and pepper and let it cook, over medium heat, about twenty minutes or half an hour. Now, you have to add the turkey and the parsley, taste it and put some more salt if necessary. And that’s it! Another fast, simple and very good dish!

The last time I did it we accompanied it with some spaghetti with herbs that were left from lunch, but you can eat it with fries or some boiled rice, whatever you like. Bon appetit!

Anuncis

One thought on “Pitrera d’indiot amb salsa de verdures

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s