Truita d’espinacs i cebes tendres

Aquesta recepta tan senzilla, m’ha salvat molts sopars, i algun que altre dinar, quan tenc poques coses per la gelera i poques ganes de complicar-me la vida. Es tracta d’una truita verda, i és una de les poques receptes del blog que no ha superat el test dels nins del tot. A en Tomeu, que li agraden els espinacs, no l’acaba de convèncer i a na Júlia, que és súper fans dels ous cuits de totes les formes, no li agrada el verd, així que normalment la faig per a dues persones, tot i que la recepta original és per a quatre.

No havia menjat mai espinacs en una truita fins que no la vaig veure al blog de Bojos per la cuina, i després d’un parell de provatures, n’he fet la meva pròpia versió, canviant proporcions i alguns dels ingredients de l’original (que podeu consultar aquí). Sigui com sigui, les dues són molt bones de gust, bones de fer i és una forma diferent de menjar aquesta verdura. Ja me direu quina us agrada més.

Truita espinacs 004 web

Ingredients (per a 2 persones):

 • 1/2 manat d’espinacs (150-200g)

 • 1/2 manat de cebes tendres

 • 1 all gros

 • 1 cullerada de julivert picat (millor si és fresc)

 • 4 ous mitjans

 • oli, sal i pebre bo

Per començar, rentam els espinacs, els llevam els troncs i els tallam ben petits. En una olla amb una mica d’aigua els feim bollir dos minuts i els colam i deixam degotar, prement amb una cullera de fusta o amb les mans fins que perdin la major quantitat d’aigua possible.

En una pella no massa gran (depenent de si les truites us agraden més primes o més gruixades), sofregim l’all tallat a làmines i la ceba tendra tallada en rodanxes. Quan aquestes verdures estiguin cuites (la ceba ben transparent i l’all doradet), afegim els espinacs que hem escorregut i el julivert. Salam i deixam que es cogui tot junt un dos minuts més.

Posam les verdures ja cuites en un bol on haurem batut abans els ous i ho mesclam tot. Netejam la pella (jo ho faig amb un paper de cuina per eliminar les restes de verdura que puguin haver quedat aferrades) i afegim una micona d’oli si és necessari. Abocam la mescla de les verdures i els ous i deixam que la truita comenci a quallar. Si ho feis en una pella més petita per a què us surti una truita més alta, és convenient que ho remeneu un poc amb una cullera de fusta per a què la cocció sigui homogènia. Quan estigui quallada, li feim la volta (ajudats per un plat, un tomba truites, una tapadora d’olla, el que us vagi millor) i que s’acabi de coure per l’altre costat. Et voilà! Ja està feta la truita.

Bon profit, i ja me contareu què tal si us animau a fer-la!

Truita espinacs 002 web

ENGLISH VERSION

Spinach and chives omelet

This so simple recipe, saved me a lot of dinners and the some lunches, when I have a few things in the refrigerator and I don’t fell like doing so much work in the kitchen. It is kind of a green omelet, and is one of the few recipes from the blog that hasn’t passed the kids’ test. Tomeu, who likes spinach, isn’t convinced about it and Julia, who is fond of eggs no matter who are they cooked, doesn’t like the green stuff, so I normally made it for two people, although the original recipe is for four.

I had never eaten spinach in an omelet until I saw this dish at Bojos per la cuina, and after a few attempts, I have made my own version, changing some of the ingredients and proportions from the original (you can see it here). Anyway, both are very tasty, and easy to do, and also it’s a different way of eating this vegetable.

Ingredients (serves 2):

 • 1/2 bunch spinach (150-200g)

 • 1/2 bunch chives

 • 1 large garlic

 • 1 tablespoon chopped parsley (better if fresh)

 • 4 medium eggs

 • oil, salt and pepper

First of all, you have to wash the spinach, took of the stems and cut the leaves very small. In a pot with a little water you have to make the spinach boil for two minutes and then, strain them and leaving them to drip (press them with a wooden spoon or your hands until they lose as much water as possible).

In a medium frying pan (depending on whether you like slim or more thick omelettes), you have to fry the garlic (cut into slices) and the chives (cut into very small pieces). When these vegetables are cooked, you have to add the drained spinach and the parsley. Now is time to put some salt and pepper and taste it, and leave it all cooked together for two minutes.

Put the cooked vegetables in a bowl where you have already beaten the eggs and mix it all. Then you have to take off any remains of vegetables that may have been attached to the pan and add a little bit of oil if necessary. Pour the mixture of vegetables and eggs into the pan and leave the omelet to settle. If you like to use a small pan so that you want a thick omelet, you’d better mix it with a wooden spoon to make the cooking homogeneous. When the omelet is almost cooked, you have to turn it around (helped by a plate, a pot cover, whatever you work best with) and leave it to finish on the other side. Et voilà! Spinach omelet is done!

Bon appetit! And let me now it how it is if you make it!

Anuncis

3 thoughts on “Truita d’espinacs i cebes tendres

 1. Estimada fillola:
  Con el fin, no de mejorar tu receta, pero si de mantener todas las propiedades de las espinacas, intenta no hervirlas nunca en agua. Una vez limpias, las pones al fuego SIN AGUA en una olla que te admita todo el manojo, y a fuego moderado y con la tapa puesta esperas un minuto y las remueves un poco. Repites hasta que veas que están es su punto (un poco al dente). El trabajo es mínimo, el consumo también, el color perfecto, y las propiedades de las espinacas casi intactas.
  Un beso

  1. Estimado padrino:
   No sabía que se pudieran cocer así las espinacas, pero no dudes que la próxima vez pondré en práctica este método y ya te contaré qué tal. Con estos comentarios me doy cuenta que a pesar de los pesares sigo siendo una principiante y todavía me queda mucho por aprender!

   Besos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s