Coca (ràpida) de trempó

Definitivament ja s’està acabant la temporada d’estiu, al manco pel que fa a les fruites i verdures, (amb aquest temps tant canviant no m’atrevesc a xerrar de temperatures…), per això vaig aprofitar la setmana passada, que encara tenia pebres verds (mallorquins) a la gelera, per fer una coca de trempó.

La veritat és que no és una cosa que cuini massa sovint, perquè per a nosaltres és massa (va durar tres dies) i si no en duc a qualque trobada amb amics no en sol fer (i a vegades ni això). Però la setmana passa tenia coses a celebrar i em vaig decidir…

Aquesta recepta és la que fa ma mare i li he posat el nom de ràpida, perquè la pasta es fa en un no res i amb poc més de mitja hora de forn la coca ja es cuita.

Coca trempó 0021 web

Ingredients:

Per a la pasta

  • 1 tassa de cafè (100 ml aprox.) d’oli d’oliva

  • 1 tassa de cafè (100 ml aprox. ) de cervesa

  • 300-325 g de farina

Per al trempó

  • 1/2 ceba blanca grossa

  • 2 pebres verds (mallorquins)

  • 5 tomàtigues

  • 1 cullerada de julivert picat

  • Oli, sal i pebre bo

Per començar, feim el trempó (podeu recordar com el faig jo aquí). Ja sabeu de la meva afició per les coses tallades petites, i en aquest cas no és una excepció. Ho tallam tot ben petit i ho anam abocant en un bol, ho trempam bé de sal i pebre bo i una miqueta d’oli (no massa perquè la pasta de la coca ja en du i ens podria quedar massa oliosa).

En un altre bol abocam la tassa de cafè i la tassa d’oli i anam afegint la farina a mesura que mesclam. En principi aquesta recepta, com la de la majoria de les pastes, no duu una quantitat determinada de farina, sinó “la que begui”, que en he comprovat que oscil·la entre els 300 i els 325 g de farina.

Quan tenim la pasta feta, veureu que té una textura manejable, que es pot estirar fàcilment i no es romp, la posam en un motlle, ben estirada i intentant que tengui la mateixa gruixa per tot. A continuació abocam el trempó per damunt, també repartit de forma homogènia, i enfornam a 180-200 graus durant 30-40 minuts (depenent del forn). Normalment jo faig servir paper de forn, però si no el voleu usar, haureu d’embatumar la palangana amb una mica d’oli perquè la pasta no s’aferri.

Els 10 primers minuts jo la tap amb paper d’alumini perquè no es cogui massa el trempó, però si ho preferiu, podeu tapar-la al final, quan la verdura sigui ja cuita. I ja està feta, ara només a esperar que es refredi un poquet. Ja me direu què tal! Bon profit!

Coca trempó 003 web

ENGLISH VERSION

Fast trempó cake 

Definitely the summer season is already finished at least with in terms of fruits and vegetables (with the changing weather we’re having I don’t know what to say about temperatures), so last that I still had green majorcan peppers in the fridge I decided to make a trempó cake.

The truth is that there is something I don’t cook quite often, because it’s too big for us (it lasted three days) and I do it when we have a meeting with friends (and not all the time). But last week we had good news and I decided to celebrate …

This recipe is my mother’s and I have called it fast because the pasta is done in no time and with a bit more than half an hour in the oven the cake is already baked.

Ingredients:

For the pasta

  • 1 cup of coffee (100 ml approx.) of olive oil

  • 1 cup of coffee (100 ml approx.) of beer

  • 300-325 g flour

Tempering

  • 1/2 large white onion

  • 2 green peppers (majorcan ones)

  • 5 tomatoes

  • 1 tablespoon chopped parsley

  • Oil, salt and pepper

First of all, you have to do the “trempó” (you can remember the recipe here). You know of my interest in small cut ingredients, and this case is no exception. So, you have to cut them very small and pouring it into a bowl, you have to dress the salad with salt and pepper and a little oil (not too much because it is one of the ingredients of the cake on and it might be too oily).

In another bowl you have to pour a cup of coffee and another one of oil and start to add the flour while mixing. This recipe, like most of the pasta ones, doesn’t takes a certain amount of flour, but “the one it drinks” that I found ranging between 300 and 325 g of flour.

When the pasta is already, you will have a manageable texture, which can be easily stretched and doesn’t breaks. You have to put in a oven pan, trying to pull it so that you might have the same thickness throughout. Then you have to put the “trempó” onto it, trying to have the same thickness all over the pan. Then you can put it in the oven up to 180-200 degrees for 30-40 minutes (depending on oven). Normally I use some oven paper on the pan and I put the pasta on it, but If you don’t do it that way, you better put some oil in it for the cake not to get stick.

The first 10 minutes I use to put some foil onto it, so the “trempó” doesn’t cook too much, but if you prefer, you can cover it at the end when the vegetables are cooked. And you’re done, now just wait for it to cool a bit. Bon appetit!

Advertisements

One thought on “Coca (ràpida) de trempó

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s