Tabule

Divendres passat us mostrava per instagram (@iolandapm), un plat de tabule, que havíem sopat aquell vespre. I com vaig prometre, aquí teniu la recepta. Se que darrerament no actualitz tant com m’agradaria, però com que en Pere ha començat a fer feina els horabaixes (i me toca passar-los sencers a mi amb els nins) i a la meva feina hem reprès el ritme normal, me costa organitzar-me, però ho aconseguiré.

Sigui com sigui, aquí us pas la recepta del tabule. La veritat és que n’havia menjat moltes vegades i fins i tot ho havia intentat alguna altra (gràcies a la recepta del meu tio Ramon), però feia anys que no m’hi posava, i, sincerament, ha valgut la pena l’espera. Va ser boníssim.

El tabule és una espècie d’ensalada típica de Líban i Síria, i normalment es fa amb bulgur (una elaboració feta amb blat, bastant més complicada que la del cous cous que és la que jo he utilitzat aquí). Investigant per la xarxa he trobat diferents receptes, que he adaptat al nostre gust, a veure si a vosaltres també us agrada.

Tabule 001web

Ingredients (per a dues persones):

  • 1 tassa de cafè de cous cous precuinat

  • 1 tassa d’aigua

  • 3 tomàtigues d’ensalada mitjanes

  • 2 cebes tendres

  • 1/2 cogombre

  • 1/2 llauna d’olives negres (sense pinyol)

  • 1/2 llimona sucada

  • 1 cullerada de julivert fresc

  • 1 cullerada d’alfabeguera fresca

  • Oli, sal, pebre bo i comí mòlt

Per a fer el cous cous, primer de tot s’ha d’hidratar. Posau-lo en un bol o recipient i afegiu la mateixa quantitat d’aigua bullint. Remenau-ho bé i ho deixau reposar uns deu minuts. A continuació mesclau-ho amb una forqueta per desfer el gra i quan estigui fred ho podeu posar a la gelera perquè l’ensalada estigui més fresqueta. Jo ho vaig deixar refredar un parell d’hores abans de mesclar la resta d’ingredients.

Per a l’ensalada, rentam i tallam la tomàtiga, la ceba tendra i el cogombre. Jo ho vaig tallar a daus petits, perquè les ensalades m’agraden així. Tallam les olives a rondanxes, picam ben fi el julivert i l’alfabeguera i ho anam posant tot en el bol on teníem el cous cous. A continuació afegim el suc de llimona i ho trempam al nostre gust (el comí és opcional, però a mi m’agrada molt el gust que li dóna).

I ja està fet! Una altra proposta senzilla, ràpida, ben bona, i fresqueta, que amb la calor que continua fent encara ve de gust. Bon profit!

Tabule 003 web

ENGLISH VERSION

Tabbouleh

Last Friday I show you on Instagram (@iolandapm), a plate of tabbouleh, we had for dinner that evening. And as I promised, here is the recipe. I know that lately I don’t update as much as I’d like, but as Pere has begun to work evenings (and it’s me who has to be with the kids all that time) and at work we have resumed normal rhythm, I need to reorganize, but I’ll get it.

Anyway, here’s the recipe. The truth is I had eaten many times and had even tried to make it some others (thanks to my uncle Ramon recipe), but it’s been years since I last did it. And frankly, it was worth, because it was delicious.

Tabbouleh is a kind of salad typical of Lebanon and Syria, and is usually done with bulgur (a preparation made from wheat, much more complicated than the couscous which I used here). Researching the web I found several recipes and I adapted them to our taste. Let’s see if you also like it.

Ingredients (serves two):

  • 1 coffee cup of precooked couscous

  • 1 coffee cup of water

  • 3 medium tomatoes

  • 2 spring onions

  • 1/2 cucumber

  • 1/2 can of black olives (pitted)

  • 1/2 squeezed lemon

  • 1 tablespoon fresh parsley

  • 1 tablespoon fresh basil

  • Oil, salt, pepper and ground cumin

To make the couscous, first of all you should moisture it. Put it in a bowl or container and add the same amount of boiling water. Mix it well and leave to stand for about ten minutes. Then, mixing it again, but this time with a fork to get rid of the grain and when it is cold, you can put it in the fridge because the salad it’s better if it’s cool. I put it a couple of hours in the fridge before adding the other ingredients.

For the salad, wash, peal and cut the tomato, the spring onion and the cucumber. I cut it into small dice, because that’s the way I like salads. Cut the olives into slices, chop parsley and basil very small and put it all in the bowl where the couscous is. Then add the lemon juice and dress it as you like (cumin is optional, but I like the flavour it gives).

And you’re done! Another simple, fast, very good and cool proposal. Bon appetit!

Tabule 004 web

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s