Pollastre al curri

Aquest és un altre dels plats comodins de ca nostra. Agrada a tothom i els ingredients necessaris per fer-lo solen ser sempre a la nostra gelera i al rebost.

La primera vegada que el vaig fer va ser de casualitat. Un dia vaig convidar a dinar al meu germà a quan feia molt poc que en Pere i jo vivíem junts. Va arribar bastant prest, i com que encara no tenia el dinar fet, me va fer canviar de plans, volia menjar pollastre al curri, i jo no sabia ni per on començar…

Encara no hi havia smartphones, així que vaig encendre l’ordinador, vaig cercar la recepta, vaig triar la que me semblava més senzilla i el vaig enviar al súper a comprar curri. De llavors ençà, és un plat que no he deixat de fer.

Com la majoria de plats que podeu trobar per aquí, no té gaire complicació, i és una manera diferent de menjar pollastre, si l’acompanyau d’arròs o pasta és un plat ben complet.

Curry 001 web

Ingredients (per a 4 persones):

  • 2 piteres de pollastre

  • 1 ceba blanca

  • 1 all

  • 400 ml de nata líquida (2 bricks)

  • 1 cullerada de cafè de curri mòlt

  • Oli, sal, pebre bo

  • Arròs basmati o llarg per acompanyar

Començam tallat les piteres de pollastre a daus, més o menys del mateix tamany, salpebram i les sofregim en una pella amb una mica d’oli. Mentre es van daurant, ratllam la ceba i tallam l’all a làmines.

Quan el pollastre comença a estar cuit, afegim primer l’all i la ceba i els deixam que vagin agafant color. Després abocam la nata a la pella, baixam el foc a mitja potència (o una mica menys si veis que la nata bull amb massa força) i salpebram.

Deixam que la mescla bulli una mitja hora i afegim la cullerada de curri. Remenam ben remenat perquè es mescli amb tots els ingredients. Apagam el foc i deixam reposar el pollastre uns 2 o 3 minuts. I ja està fet, ràpid, bo, gustòs i diferent. Bon profit!

Nota: Aquest és un plat que aguanta bé d’un dia per l’altre. La nata pot ser que espesseixi massa, però encalentint-lo (al foc) recupera la textura.

Curry 002 web

ENGLISH VERSION

Chicken curry

This is one of our favourite dishes at home. We all like it and all the necessary ingredients to make it are usually always in our fridge and pantry.

The first time I did it was by chance. One day I invited my brother to lunch when Peter and I moved to live together. He came early than I told him, so I didn’t have fixed the lunch. Anyway, he made me change plans, because he wanted to eat chicken curry, and I did not know where to start …

Those days there were no smartphones, so I turn on the computer, I looked for the recipe, I chose what seemed to me the easiest and I sent him to the supermarket to buy curry. Since then, it’s a classical at home.

Like most of the dishes that you can find here, is not very complicated, and it’s a different way to eat chicken. If you serve it with rice or pasta is a complete meal.

Ingredients (serves 4 people):

  • 2 Chicken breasts

  • 1 white onion

  • 1 garlic

  • 400ml cream (2 cartons)

  • 1 teaspoon ground curry

  • Oil, salt, pepper

  • Basmati or long rice

You have to start cutting the Chicken breasts into cubes, roughly the same size, dress them with salt and pepper and fry them in a sauce pan with a little oil. While they are browning, stem the onion and cut the garlic into slices.

When the chicken begins to be cooked, add the onion first and thethe n garlic first and you have to leave them to get some colour. Then it’s time to pour the cream into the pan, and reduce heat at medium power (or a little less if the icream boils too hard) and put some salt and pepper.

Let the mixture boil for half an hour and then add the tablespoon of curry. Mix it well to, switch off the heat and we leave the chicken to rest about 2 or 3 minutes. And that’s all, fast, good, and different. Bon appetit!

Note: This is a dish that holds up well overnight. The cream can be too thick, but if you warm it, it gets the right texture again.

Advertisements

One thought on “Pollastre al curri

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s