Fusili a la Norma

Ja sabeu que a nosaltres ens encanta la pasta, en qualsevol de les seves formes i amb mil i una salses diferents. En aquest cas, el protagonista és l’albergínia, que ara encara n’hi ha de molt bones (i les que vaig usar aquest dia eren de l’hort dels meus sogres, com les tomàtigues), i és una altra forma que els nins en mengin. Tot i que he de reconèixer que als meus, sobretot al nin, no l’he de pregar gaire perquè li encanten!.

Aquesta recepta pren el nom de l’òpera Norma de Vincenzo Bellini i és típica de Sicilia, en concret de la zona de Catània, d’on era el compositor. M’imagin, que com passa amb la majoria de plats, n’hi deu haver vàries interpretacions, però la que us duc aquí és la que jo he menjat sempre, amb algunes petites modificacions.

Una altra vegada és un plat sense gaire complicacions, però molt saborós. Si ho provau, ja me contareu.

Norma 013 x web

 

Ingredients (per a 4 persones):

  • 400g (aprox) de fusili (podeu utilitzar la pasta que més us agradi, però per aquesta salsa jo us recoman pasta curta)

  • 3 tomàtigues grosses (podeu usar un pot de tomàtiga triturada si teniu tomàtigues per casa)

  • 1 ceba blanca

  • 1 all

  • 2 albergínies petites

  • Oli, sal, pebre bo, orenga, llorer, alfabeguera i julivert

  • Formatge al gust

Per començar amb la salsa, tallam l’all a làmines i ratllam la ceba i la tomàtiga. Sofregim primer l’all i quan comenci a tenir color, afegim la ceba i la sofregirem també, juntament amb una fulla de llorer (això és opcional però a mi m’hi agrada molt). Quan aquesta sigui quasi transparent, afegim les tomàtigues ratllades (o la tomàtiga triturada de pot) i quan comenci a bullir, incorporam la sal i el pebre bo.

Mentre la salsa es va fent a foc lent, preparam les albergínies. Començam per netejar-les i les tallam a rondanxes molt finetes (podeu tallar les albergínies com més us agradi, però d’aquesta manera queden més vistoses dins el plat). Les deixam una estona en un colador després de posar-lis una miqueta de sal perquè amollin l’aigua. A continuació les fregim i les reservam en un plat amb paper de cuina perquè degotin l’excès d’oli.

Per a la pasta, el que us dic sempre. Preparam una olla gran amb aigua, una mica de sal i un raig d’oli i quan comenci a bullir tiram la pasta, respectant sempre les indicacions del fabricant respecte el temps de cocció.

Quan la salsa duu coent-se (uns 20 minuts), afegim les espècies, manco el julivert i deixam bullir uns altres 20 minuts, o fins que perdi l’aigua que amollen les tomàtigues. Abans de retirar-la del foc, incorporam les albergínies i un poc de julivert tallat ben petit. Ho mesclam tot amb la pasta i afegim formatge (parmesà, per exemple) si ens hi agrada. I ja està el plat llest! Bon profit!

Norma 017 x web

ENGLISH VERSION

Fusili alla Norma

You already know that we all love past at home, any kind of pasta with any kind of sauce. In today’s recipe the most important ingredient is the eggplant or aubergine (I don’t know wich word is the one). This is another way to make the kids eat them, altought in mi case I don’t have to insist, because they like it, specially Tomeu.

This dish is named after the Vincenzo Bellini’s opera Norma. It’s typical from Sicily in particular from the area of Catania, where he was born. I guess that as with most of the typical dishes, there must be several interpretations, but the one I bring you is the one I’ve always eaten with some minor modifications.

Like many times before, it’s a easy recipe, but really tasty. You’ll tell me if you try!

Ingredients (serves 4):

  • 400g (aprox) of fusili (you could use any kind of pasta, but for this sauce I recommend a short one)

  • 3 big tomatoes (I you prefer you can use a can of smashed tomatoes instead)

  • 1 white onion

  • 1 glove of garlic

  • 2 small aubergines

  • Oil, salt, black pepper, oregano, bay leaf, basil and parsley

  • Cheese (the one you like best)

To begin with the sauce, cut the garlic into slices and grate the onion and the tomatoes. First fry the garlic and when it starts to take color, add the onion and fry it well, along with a bay leaf (this is optional but I like it a lot). When this is nearly transparent, add the grated tomatoes (or the tomato can) and when it starts to boil, dress it with salt and pepper.

While the sauce is cooking, you have to prepare the aubergines. Wash them and cut them into thin slices. You can cut them as you like, but I prefer this way because the result is more colourful. You have to left the aubergines in a colander, with some salt, so they can loose almost all its water. Later on, you have to fry them and reserve them on a plate with paper towels, to drip the oil.

For the pasta, you have to do what I always said. Prepare a large pot with water, a little salt and a little oil and when it begins to boil you have to put the pasta in it, respecting the manufacturer’s instructions regarding the cooking time.

When the sauce has been cooking about 20 minutes, then it’s time to add the spices, except the parsley and leave it boiling at least another 20 minutes, or until the tomatoes lose its water. Before removing it from heat, you have to add the aubergin and a little parsley. To finish with the dish, mix the sauce with the pasta and add cheese (Parmesan, for example) if you like. And the dish is ready! Bon appetit!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s