Ensalada tèbia de gules

A mi no m’agraden massa les combinacions de coses fredes i calentes en un mateix plat. M’agraden els plats de cullera i les ensalades, però per separat, el que s’ha de manjar calent, m’agrada ben calent i el que s’ha de menjar fred m’agrada fresquet, però curiosament, hi ha una mescla que sí m’agrada, la que us propòs avui, l’ensalada tèbia de gules.

El meus fills i jo som fans de les gules i, tot i que normalment a ells els hi faig amb un ou remenat (“revoltillo de gules”), de tant en tant faig aquesta ensalada, això sí, a na Júlia li don les gules tota soles, perquè de lletuga no en vol ni sentir a parlar, de moment.

Ensalada gules

Ingredients (per a dues persones):

  • 1 paquet de gules (normalment escollim les que tenen gustet d’all, però això va a gusts)

  • 1/2 paquet d’ensalada (en el nostre cas, brots tendres)

  • 6-7 tomàtigues de cirerol

  • 1 ceba tendra (sofrit)

  • 1/2 llauna d’olives negres sense pinyol

  • 1 pot de cors de margalló “palmito”

  • Oli, sal, pebre bo, vinagre de mòdena i espècies al gust.

  • 50 g de pasta (opcional)

Si voleu fer-la amb pasta us recoman començar per bullir la pasta (sempre seguint les instruccions del fabricant i procurant que no quedi massa cuita) i deixar que es refredi.

Netejam la ceba tendra, li llevam la part més verda i la xapam per la meitat i tallam en juliana i l’abocam en el bol on farem l’ensalada. A continuació netejam les tomàtigues i les tallam per la meitat, i les posam també en el bol.

Afegim la mescla de lletugues al bol, juntament amb les olives (jo les tall com si fos en juliana perquè m’agrada que quedin rodonetes). Colam el margalló i el tallam a daus i ho afegim a la mescla. Si finalment heu decidit possar-hi pasta, ara és el moment d’afegir-la al bol.

Posam una pella al foc per fer les gules, en aquest cas no és necessari que hi poseu oli, perquè les gules ja en duen. Quan la pella es comenci a encalentir hi abocam les gules, les sofregim durant aproximadament un minut i les trabucam al bol de l’ensalada. Ho trempam amb oli (si és verge molt millor), sal, pebre bo, vinagre de mòdena, un poquet d’all mòlt, orenga, alfabeguera i julivert. Com sempre dic, això de les espècies és molt personal i cadascú que hi posi les que més li agradin, sempre que no desdiguin amb el plat. I ja està! Un altre plat fresquet, ràpid i senzill. Bon profit!

Ensalada gules 002 web

ENGLISH VERSION

Warm Salad of gules

I don´t really like the combinations of cold and hot in the same dish. I love soups and stews and salads, but separately, what it has to be eaten hot, I like it very hot, and what it has to be eaten cold, I like it that way, but there is one mixture of cold and hot that I like and it’s what I propose today, salad warm gules.

My kids and I are fans of gules, which are something like a substitute for baby eels, and, although they usually do them with a scrambled egg (“revoltillo de gules”) from time to time I make this salad, but I give Júlia gules all alone, because she doesn’t want to hear about lettuce at the moment.

Ingredients (for two people):

  • 1 pack gules (usually I choose those with garlic)

  • 1/2 package salad (in our case, buds)

  • 6-7 cherry tomatoes

  • 1 onion (chive)

  • 1/2 can of pitted black olives

  • 1 can of palmetto hearts

  • Oil, salt, pepper, balsamic vinegar and spices to taste.

  • 50 g pasta (optional)

If you want to make it with pasta I recommend you to began with boiling the pasta (always follow the manufacturer’s instructions and ensuring that it is not too cooked) and let it cool.

Then, you have to wash the chive, take off the greenest leaves, and cut it by half and stem into strips and dump it in the bowl where you’re going to make the salad. Then, you have to wash and cut the tomatoes in half, and also put them in the bowl.

Now, you have to add the lettuce in the bowl along with the olives (I like the cut into strips so that they are like roundy). Strain the palmetto and switching it into cubes and add to the mixture. If you have decided to finally add some pasta to the salad now is the time to add it to the bowl.

You have to put a pan on the fire to make the gules. In this case it’ss not necessary to put oil because gules already have. When the pan is warm put the gules in it, and fry them for a minute. That’ll be enough. Right then, you have to mix the gules with the rest of the salad. And now, the only thing left is to dress the salad with oil, salt, pepper, balsamic vinegar, a bit of ground garlic, oregano, basil and parsley. As I always say, this part is very personal and you have to put the spices that you like. That’s it! Another chilly, quick and easy dish. Bon appetit!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s