Ensalada d’espinacs i feta

Definitivament hem reprès l’objectiu biquini, i pràcticament cada vespre sopam d’ensalada (el dinar és més o menys normalet). Sol ser sempre una ensalada de lletuga amb les quatre coses que trob per la gelera, però de tant en tant, per no avorrir-nos i per menjar alguna cosa diferent, però també lleugera, les faig diferents.

L’ensalada d’espinacs la vaig menjar per primera vegada fa molts anys, a un sopar amb amics, i de llavors ençà li vaig agafar el gust i vaig anar experimentant amb diferents ingredients. Aquesta que us mostraré avui és, per a mi, la millor combinació de les que jo he fet. Si la provau, ja m’ho direu.

Ensalada espinacs 001 web

Ingredients (per a 2 persones)

  • 200 g d’espinacs crus
  • 1/2 llauna d’olives negres sense os
  • 6 tomàtigues de cirerol
  • 10-12 daus de formatge tipus feta
  • Pipes pelades
  • Oli, sal, pebre bo i julivert
  • Una tassa de cafè d’arròs (opcional)

Una de les avantatges que té aquesta ensalada, a més de la facilitat a l’hora de fer-la, és que tant es pot menjar d’acompanyament d’un altre plat (una carn a la planxa o un peix), com tota sola. En el segon cas, jo li afegesc arròs per a què sigui més consistent.

PicMonkey Collage 001

Primer de tot, rentam ben rentats els espinacs i els deixam degotar en un colador a fi que tenguin la menor quantitat possible d’aigua, i els tallam a trinxes com si fos lletuga. Xapam per la meitat les tomàtigues i els afegim als espinacs. Tallam les olives a rondanxes, i les incorporam amb el bol, amb el formatge i les pipes. Ho trempam tot i en 10 minuts tenim una ensalada fantàstica!

En cas que li volgueu afegir arròs, el bulliu abans, deixau que refredi i quan tenim l’ensalada acaba l’incorporam i ho tornam a remenar tot. Tant d’una manera com de l’altra és boníssima. Bon profit!

Ensalada espinacs 006 web

I ja ho sabeu, qualsevol comentari o suggeriment serà benvingut!

ENGLISH VERSION

Spinach and feta salad

We have taken seriously the “bikini plan”, and almost every evening we eat salad for dinner (lunch is more or less normal). Normally I made the salads with lettuce and a couple of things that I find in the fridge, but occasionally, and before I get bored and quit, I do some special salad like the one I show you today.

I ate a spinach salad for the first time many years ago, in a dinner with friends, and since then I got fond of it, and I tried different combinations. The one I show you today I think is the best combination I’ve done. If you ever try it, tell me what you think about it.

Ingredients (for 2 people):

  • 200g raw spinach
  • 1/2 can of pitted black olives
  • 6 cherry tomatoes
  • Diced cheese (sort of feta)
  • Peeled and toasted sunflower seeds
  • Oil, salt, pepper and parsley
  • A coffee cup of rice (optional)

One of the advantages of this salad, plus the ease in making it, is that you can eat it with some grilled meat or fish, or you can eat it on its own, like a whole dish. In the second case, I add some rice to make it more consistent.

First of all, you have to wash carefully the spinach and leave them in a strainer to drip, and then, cut them like if they were lettuce. You have to cut the tomatoes in halfs and add them to the spinach. Then, cut the olives into slices, and put them in the bowl were you have the spinach, add the diced cheese and the sunflower seeds. Dress it all as you like, and in 10 minutes you’ll have a great salad!

If you want to add rice, boil it before, leave it to cool and when the salad is done, add the rice and mix it with it. Both ways you’ll have a very good salad. Bon appetit!

And you know, any comments or suggestions are welcome!

Advertisements

2 thoughts on “Ensalada d’espinacs i feta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s