Tallarines amb ous i tomàtiga

Aquesta és una d’aquestes receptes que sorgeix per aprofitar quatre coses que tens per la cuina, i que acaba essent un clàssic. La primera vegada que la vaig fer tenia un poc de salsa de tomàtiga, que no me bastava per a tots, i com que a casa sempre hi ha ous…

Ara encara la faig quan em sobra salsa o quan vull menjar un plat gustós, complet i senzill (com ho són la majoria dels que faig per aquí).

Tallarins ous i tomàtiga 002 web

Ingredients (per a 4 persones):

  • 400-500 g de pasta (jo vaig escollir tallarines, però qualsevol pasta llarga funciona bé amb aquest acompanyament).

  • 4 ous

  • 1 ceba

  • 2 alls

  • 200 g de tomàtiga ratllada (natural o de pot). (En aquest cas és la meitat de quantitat de tomàtiga que usariem si aquest fos l’únic companatge de la salsa).

  • Oli, sal, pebre bo i espècies.

Primer de tot feim la salsa de tomàtiga (si és que no en tenim de feta), tallant l’all a làmines, dorant-lo i afegint la ceba ratllada fins que ens quedi com a transparent. A continuació abocam la tomàtiga i quan arrenqui el bull salpebram, i baixam la potència del foc a la meitat, i la deixam coure uns 20 minuts. Afegim les espècies que més ens agradin (orenga, alfabeguera, etc) i la deixam coure deu minuts més. L’acabam amb una miqueta de julivert.

Mentre la salsa es cou, posam una olla al foc amb sal i un raig d’oli i bullim la pasta, seguint les indicacions del fabricant. En aquest cas us recomanaria que estigui lleugerament crua, perquè després l’acabarem de coure a la pella amb la salsa. Colam la pasta i la reservam.

En tenir la salsa feta, abocam la pasta en la pella de la salsa i ho remenam tot. Mentre es van mesclant batem els quatre ous amb una mica de sal i pebre bo i ho incorporam totd’una a la pella. Abaixam el foc al mínim (i si tenim una cuina que aprofiti el calor residual es pot apagar directament), i remenam contínuament fins que l’ou ha quallat. I ja està fet! Bon profit!

Tallarins ous i tomàtiga 001 web

I ja ho sabeu, qualsevol comentari o suggeriment serà benvingut!

ENGLISH VERSION:

Tagliatelle with egg and tomato

This is one of those recipes that I made by chance with four things I had in the kitchen and now it turns out to be a classic at home. The first time I did it I had some tomatoe sauce left, which wasn’t enough for the four of us, and some eggs, and I decided to mix it up!

Now I still do it when I have some spare sauce, but I also do it when I feel like eating a tasty, complete and easy dish (as almost all the dishes I do).

Ingredients (for 4 people):

  • 400-500 g of pasta (I chose tagliatelle, but any other long pasa works).

  • 4 eggs

  • 1 onion

  • 2 cloves of garlic

  • 200g grated tomato (natural or canned). (If I don’t have the sauce and I want to do this meal I use half the amount of tomatoes that I would use if it was the only sauce).

  • Oil, salt, pepper and spices.

First of all we do the tomato sauce (if you don’t have it). We cut the garlic cloves into tiny slices, and cook them until they’re golden brown, then we add the grated onion and cook it until it’s almost transparent. Then we poured the tomato and when it starts boiling we season it with salt and pepper, lower the heat and we leave it for 20 minutes. Then it’s time to add the spices that we like (oregano, basil, thyme…) and we leave it another ten minutes. To finish it we add a little chopped parsley.

While the sauce is cooking, we put a pot with a little oil and salt and boil the pasta, following the instructions. In this case I recommend to cook the pasta “al dente”, because later on we‘ll put it in the sauce pan with the tomato to finish the dish.

When the tomato sauce is done, we pour the pasta into the sauce and mix it all. In the meantime, we beat the eggs with a little salt and pepper and we put them in the sauce pan, until the egg is cooked. And that’s all! Bon appetit!

And you know, any comments or suggestions will be welcome!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s