Ensalada de carxofa i formatge maonès

Després de l’aturada de les festes de Pasqua, torna a ser hora de reprendre el meu Objectiu Biquini, al manco pel que fa al menjar, perquè el tema exercici ja és una altra història. Per això, mantenc els dinars diguem-ne que normals, però he tornat als sopars lleugers.

I com que després de tanta panada i robiol costa passar directament a la lletuga, ho faig progressivament, i una de les primeres opcions va ser aquesta ensalada de pasta, sense lletuga i amb una de les meves verdures preferides, aquesta vegada crua: la carxofa negra. En tenia unes quantes de l’hort dels meus sogres, acabades de collir i per a mi, crues és la millor manera d’assaborir aquest tipus de carxofa.

Ensalada carxofa 001 web

Ingredients (per a 2 persones):

  • 100 gr de pasta (de la que més us agradi i la meitat del que usariem si fos la pasta fos l’ingredient principal de la recepta).

  • 3 carxofes negres

  • 10 tomàtigues de cirerol

  • 2 cebes tendres

  • Formatge maonès

  • Olives trencades

  • Oli, sal, pebre bo i espècies.

Sense voler-ho del tot, me va sortit una ensalada molt “nostra”, ara que està tan de moda “lo nostro”, però és que a mi m’encanta la combinació de carxofa amb formatge curat, i el maonès era l’únic que tenia per casa.

Posam una olla al foc amb aigua, sal i un raig d’oli per a bullir la pasta, segons les indicacions del fabricant. Quan estigui cuita, la passam per aigua i la deixam refredar.

En un bol anam mesclant els altres ingredients, les tomàtigues netes i tallades per la meitat, la ceba tendra tallada en juliana petita, el formatge tallat a daus i les olives, a les que hem tret el pinyol. Pelam les carxofes, llevant només les fulles exteriors i les tallam ben fines.

Aquest convé que sigui el darrer pas perquè la carxofa s’oxida molt ràpid quan entra en contacte amb l’aire i totd’una es posa negre. Per evitar-ho, podem sucar mitja llimona per damunt les làmines de carxofa, evitarem que es posin negres i ens donarà bon gust a l’ensalada, de manera que no necessitarem posar-hi vinagre.

Quan tenim tota la verdura en el bol hi afegim la pasta ho trempam al nostre gust, amb oli, sal, pebre bo i les espècies (a aquesta ensalada jo la tremp amb orenga i julivert i un poc d’all picat), i ja està feta l’ensalada. Fàcil, ràpida i sana. Bon profit!

Ensalada carxofa 002 web

ENGLISH VERSION

Artichoke and cheese salad

After the break of Easter holidays, I start again with my Bikini Operation, at least with food, exercise it’s another story. So we keep on eating, let’s say normal, lunch but we have kind of light dinners .

And after all that “panades” and “robiols” (those typical Majorcan Eastern dishes) it is very hard to go straight back to the lettuce, so I do it gradually, and one of the first choices was this pasta salad without lettuce and one of my favourite vegetables: black or dark artichoke (I don’t know its name for sure). I got some of them from my in-law ‘s garden, freshly picked and I decide to eat them raw, as I think is the best way to enjoy this type of artichoke .

Ingredients ( for 2 people)

100g pasta (the one you like for salad and half of what we would use if the pasta was the main ingredient of the recipe) .

3 black artichokes

10 cherry tomatoes

2 chives

Mahon cheese

Olives (I used trencades, typical from the island)

Oil, salt, pepper and spices.

Quite unwittingly, I made a “very Balearic salad” with the cheese, the olives and the artichokes) but the thing is that I love the combination of artichokes with matured cheese, and that Mahon was the only one that I had at home .

First of all we put a pot on the fire with water, salt and a little oil to boil the pasta according to the instructions. When cooked, we pass it through water and we leave it to cool.

In a mixing bowl we go the other ingredients. Clean and cut the tomatoes in half, cut the chives into small strips, and diced cheese and olives. Then, we remove only the outer leaves of the artichoke and we cut it very thin.

This should be the last step because when the artichokes contact the air they become black very quickly. To avoid this, we can squeeze half a lemon over the artichoke slices, and it will also give us a special taste to the salad, so vinegar is needed.

When we have all the vegetables in the bowl we add the pasta and dress it (I did it with oil, salt, pepper, oregano, parsley and a little minced garlic), and it’s all done. Easy, quick and healthy . Bon appetit!

 

Advertisements

2 thoughts on “Ensalada de carxofa i formatge maonès

  1. Quina bona pinta, hem sembla que copiaré aviat aquesta recepta perque tots els ingredients m’encanten. Això si, mai no he provat les carxofes negres, pero en cercaré perquè tenc ganes de tastar-les. Ja et contaré

    • Segur que te surt boníssima! Les carxofes negres són aquestes que tenen les fulles com a morades i són més petites que les normals. Si t’agrada la carxofa segur que t’agradaran! Ja me contaràs!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s