Espagueti amb salmó

Ja he comentat per aquí que a ca nostra menjam menys peix del que hauriem de menjar perquè en Pere ni el tasta. Els nins en mengen a l’escola i per aquesta banda estic tranquil·la i jo vaig fent els pocs dies que m’anim a fer-ne, més que res perquè implica que he de fer dos plats diferents, un per nosaltres tres i un altre per en Pere. Per això no me complic la vida.

En aquest cas, i com que als meus fills els hi agrada molt el salmó (peixet rosa que en diuen ells) i la salsa carbonara (que faig amb nata enlloc d’ous), combin els dos ingredients i ja ens sortim del peix a la planxa. El proper repte és menjar el peix al forn o d’alguna altra forma i prescindir de la pasta…

Salmó nata 004 web Ingredients (per a 4 persones):

  • 400 gr de salmó fresc
  • 400 gr de pasta
  • 1 brick de nata (200 ml aprox)
  • 1 ceba mitjana
  • 1 all
  • Oli, sal, pebre bo i anet

Per començar, netejam bé el peix, li llevam la pell i les espines i el tallam a daus (tots més o menys del mateix tamany) i el salpebram amb la sal i el pebre bo. El reservam, vigilant que no quedi massa humit.

Ratllam la ceba i tallam l’any a làmines. En una pella amb una mica d’oli (es pot fer amb margarina si voleu), sogrefim l’all, la ceba i el salmó, i quan el peix es comenci a coure afegim l’anet. El salmó, en 3 o 4 minuts està fet, i hem d’anar alerta a no remenar-lo massa perquè es desfà.

A conitnuació abocam la nata a la pella i deixam que es cogui, sempre anant alerta de no malmenar massa el peix. A nosaltres la nata ens agrada bastant cuita, però tenint en compte que el salmó està sofregit i que el temps de cocció de peix és curt, una vegada la nata arrenqui el bull, basta que la deixem coure uns 7-8 minuts. Passat aquest temps, apagam el foc i la deixam reposar.

En una olla amb aigua, sal i un raig d’oli bullim la pasta seguint les indicacions del fabricant.

I ja ho tenim llest, un plat de pasta diferent o una manera diferent de menjar peix. Bon profit!

Salmó nata 003 web

Advertisements

One thought on “Espagueti amb salmó

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s