Brega

Aquests dies, a més de la notícia de la mort del qui fou el primer president d’Espanya després de Franco, Adolfo Suárez, per la nostra roqueta hi ha una altra notícia que marca l’actualitat, la brega (en el sentit més literal de la paraula amb agressions incloses) de dos capellans en ple centre de Palma.

El que no hagués passat d’un breu als diaris si s’hagués tractat de dos homes “a seques”, està ocupant pàgines i pàgines, per la seva condició d’homes de Déu. I pel que s’està destapant arran d’aquest capítol, la brega es convertirà en una simple anècdota.

És molt greu que dos capellans es barallin en plena via pública, per això del que es pressuposa de la seva condició clerical, però és molt més greu el perquè de la baralla, una denúncia d’homosexualitat, que en realitat és una denúncia per abusos, a la que poden seguir moltes. I el més greu de tot, és que els seus superiors estan assabentats d’aquestes denúncies i fa dos anys que les tenen guardades en un calaix (sempre segons diuen els diaris locals).

Sempre he defensat que els religiosos –i les religioses també, evidentment– serien molt més feliços si el celibat fos una opció personal i no un vot obligatori. Em sembla un retrocés que en ple segle XXI els representants de l’església catòlica continuïn practicant obligatòriament la castedat. Crec que si poguessin triar, coses com les que ara es denuncien, es reduirien moltíssim.

Amb això no vull dir que desapareixerien els abusos –malauradament hi ha encara moltes persones que es creuen amb drets per sobre d’alguns altres, com els nins o les dones– però crec que si tenguessin via lliure per viure la seva sexualitat, no seria el mateix. No haurien d’anar d’amagat, no es veurien obligats a triar entre la seva vocació i els seus sentiments, perquè, com diu un dels protagonistes d’aquesta història, “som capellà, però per damunt de tot som un home”, i els homes i les dones tenim necessitats…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s