Espagueti amb xampinyons i bacó

Supòs que ja haureu descobert que la pasta és un dels nostres plats preferits, en qualsevol de les seves variants, però principalment pasta llarga, I per no fer-la sempre de a mateixa forma, vaig variant els ingredients de les salses que l’acompanyen.

Aquesta en concret, l’havia menjat altres vegades, però no l’havia fet jo, fins que un dia me vaig trobar que tenia 100gr de xampinyons que ens haviem de menjar sí o sí. I com que a casa intentam no tudar res, i tenia també bacó, vaig decidir fer aquesta salseta, que va estar boníssima.

En principi havia de ser per l’endemà dinar (per això les quantitats són només per dues persones), però tenia tan bona pinta i feia tan bona olor, que vaig postposar el meu objectiu bikini i ens ho vàrem menjar.

Xampinyons i bacon 001

Ingredients (per a 2 persones)

  • 250 gr. d’espagueti
  • 100 gr. de xampinyons
  • 120 gr. de bacó en daus
  • 1 ceba petita
  • 2 alls
  • 3 tomàtigues grosses
  • 1 pebre de cirereta
  • Oli, sal, pebre bo, orenga, alfabeguera i julivert

Per començar, ratllam la ceba, i tallam l’all a làmines. Ratllam les tomàtigues (també es poden usar de les empotades o de la que venen en pot triturada, però sempre en cru) i les reservam. Netejam bé els xampinyons i els tallam a làmines, totes més o manco de la mateixa gruixa.

En una pella amb una mica d’oli, sofregim el bacó a foc viu fins que comenci a tenir color, a continuació afegim els xampinyons i els sofregim també, fins que amollin tota l’aigua. Afegim la ceba i al cap de dos minuts els alls i el pebre de cirereta xapat pel mig. Quan els alls tenguin color daurat abocam la tomàtiga (ratllada o de pot) i abaixam el foc a la meitat. Quan la tomàtiga comenci a bullir salpebram i deixam que cogui a poc a poc una mitja horeta.

Passat aquest temps, afegim la resta d’espècies, llevat del julivert i tastam la salsa. Si està massa àcida, ho corregim amb una mica de sucre. La deixam bullir uns deu minuts més, afegim el julivert i apagam.

En una olla amb agua, sal i una miqueta d’oli bullim la pasta, seguint les indicacions del fabricant.

Una vegada està feta la pasta, feim plat i afegim la salsa per damunt. Si us agrada, podeu posar una mica de formatge, ho remenam tot. I ja està llest! Bon profit!

Xampinyons i bacon 002

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s