Croquetes de pollastre

Ja vaig comentar que un dels meus plats preferits, i injustament tractat, era el bollit, tant perquè m’agrada molt tal qual, com per les diferents possibilitats d’aprofitament que dóna.

En aquest cas vaig optar per les croquetes. He de reconèixer que amb les croquetes som “especialeta” no me solen agradar les congelades, i rares vegades les menj fora casa per aquest motiu.

Aquesta recepta (que com veureu és un poc imprecisa amb les quantitats), és la de mon pare, el “croqueter” oficial de la família. L’única cosa que no m’agrada de les croquetes és que són enredoses de fer, però la recompensa supera aquest inconvenient.

Croquetes 001

Ingredients:

  • Mig pollastre (en el meu cas eren aproximadament uns 600gr.)

  • Restes de les verdures del bollit (patata, pastanaga, mongetes, porro i col)

  • 1 ceba grossa

  • 2 ous

  • 2 cullerades soperes de farina

  • Mig tassó de llet

  • Galeta picada

  • Oli, sal, pebre bo i nou moscada

Primer de tot, tallam la carn molt petita (bé a mà o bé amb una picadora) i les restes de verdures del bollit, també ben petites i ratllam la ceba. En una pella grossa amb una mica d’oli, sofregim la ceba, i quan comença a estar cuita, afegim la carn i la sofregim també una mica. Salpebram la mescla amb la sal, el pebre i la nou moscada al nostre gust.

Hem de tenir en compte que en el meu cas es tracta de la carn que he empleat per fer el brou i ja està bollida. També es poden fer les crooquetes bollint abans la carn del pollastre, però he de reconèixer que així no ho he fet mai.

Quan la carn i les verdures comencen a tenir color, afegim les dues cullerades de farina, remenant tot el temps per a què es reparteixi de forma uniforme i no es cogui massa. A continuació afegim la llet i seguim remenant, fins que la pasta es desferri completament de la pella. La tastam per comprovar que està al nostre gust, i si fa falta, rectificam.

Arribats a aquest punt, abocam la mescla en un bol, el tapam amb paper film (per a què la pasta no faci crosta) i quan estigui fred, guardam el bol dins la gelera fins l’endemà.

Treim el bol de la gelera un poc abans de començar a fer les croquetes per a què perdi una mica de fred i es posi a temperatura ambient. Afegim un ou a la mescla i ho remenam tot.

Amb dues culleres soperes, passant la pasta d’una a l’altra amb moviments circulars, donam forma a les croquetes. Les passam per ou batut i galeta picada i ja estan llestes, ara només falta fregir-les i acompanyar-les de patates frites, ensalada o el que més us agradi. Bon profit!

 Croquetes 002

PD: Abans de fregir-les es poden congelar i aguanten perfectament quinze o vint dies al congelador.

Advertisements

2 thoughts on “Croquetes de pollastre

  1. Retroenllaç: Roba vella | What's in my head?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s