Llenties

He descobert fa relativament poc, que les llenties que hem fet sempre a casa es diuen “viudes”, perquè no duen gens de carn, tot és verdura. De fet, no se si és la costum o que no som massa carnívora, però a mi m’agraden molt més així (al meu fill no, que sempre diu que li agraden més les de l’escola perquè duen “xorisso”).

També he de reconèixer que no som massa fan dels llegums i que llevat de llenties i ciurons (aquests darrers molt de tant en tant), no en menj d’altres. I tenc el mal vici de no cuinar allò que no m’agrada…

Per guanyar temps jo les faig amb l’olla a vapor, però es poden fer amb el mètode tradicional respectant el temps de cocció de les llenties i de la resta de verdures.

Llenties 002

Ingredients (per a 4 persones):

  • 300 gr de llenties (de les que més us agradin)
  • 1 ceba
  • 1 tomàtiga
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 10-12 mongetes tendres
  • 1 patata
  • 3 fulles de lletuga
  • 1 cabeça d’alls
  • 2 fulles de llorer
  • Oli, sal i pebre bo

Primer de tot preparam totes les verdures. Feim un tall al voltant de la cabeça d’alls, ratllam la ceba i la tomàtiga i tallam el porro en rodanxes molt primetes. Rentam les mongetes i les tallam en trossets petits, pelam la pastanaga i la patata i les tallam a quadrets petits. Rentam les fulles de lletuga i les tallam en juliana prima.

Posam l’olla a vapor al foc amb una mica d’oli i quan estigui calent sofregim els alls. A continuació afegim la ceba, el porro i quan es comencin a fer la tomàtiga, i ho sofregim tot amb les dues fulles de llorer. Abocam les llenties a l’olla i les remenam amb el sofrit. Les tapam d’aigua (si us agraden espeses, si us agraden més claretes en posau una miqueta més) i afegim la resta de verdures. Ho salpebram i tapam l’olla. Amb aquestes olles ràpides, quan comença a sortir el vapor per la vàlvula, comptam deu minuts i ho retiram del foc. I ja estan les llenties fetes!

A ca nostra les menjam mesclades amb arrós bollit, i d’un dia per l’altre també són molt bones amb fideus prims, que en dos o tres minuts es bullen, mentre les llenties s’encalenteixen. Bon profit!

la foto (28)

Anuncis

2 thoughts on “Llenties

  1. Retroenllaç: Llenties | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s