Talles grans

Vagi per davant que no som usuària de talles grans. Per estatura som més bé de talla petita i per pes, talla mitjana. I fet aquest aclariment…

Ja fa dies que és notícia, en el món de les “bloggers” de moda i en revistes del sector, la nova línia de Mango per a talles grans, Violeta by Mango i la persona que han escollit per ser-ne la imatge, Vicky Martín Berrocal. Idò a mi no me sembla bé.

violeta_mango_6404_620x
Aquest cos us sembla de talla gran?

La idea de fer una línia de roba per a persones grassetes que sigui moderna no em sembla malament, el que no m’agrada és el fet que la diferenciïn de la resta de productes de la marca (i consti que som consumidora de Mango, entre d’altres, i que no són ells els únics que ho fan). No es poden fer més talles de les mateixes peces de roba? Amb les adaptacions que facin falta, però sense discriminar?

D’altra banda està el tema de la imatge de la marca, de la persona que els representa. Personalment, a mi Martín Berrocal no me sembla una dona que es correspongui amb el que jo consider una talla gran (que al final és un eufemisme per referir-se a una persona grassa). És cert que és grossa (d’estatura i d’ossada), però no és grassa, no té panxa, ni caderes, ni cul i tot ho té allà on toca.

El mateix me passa cada vegada que veig un reportatge sobre “models XL”, totes són grans sí, però tenen cossos perfectes, proporcionats, ferms… Amb aquestes imatges, continuam perpetuant l’estereotip de la dona perfecta (de diferents mides, però perfecta al cap i a la fi). I les dones del carrer no som així, al manco les que jo conec!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s