Pasta fresca amb pastanaga

Aquesta recepta és una interpretació lliure del tuco que fa mare i és també una manera que la meva filla mengi pastanaga. Ella li té mania, si la troba, si no la troba se la menja, i com que a la resta ens encanta…

La salsa amb pastanaga trob que diu molt amb pasta fresca, sobretot amb la que ve farcida de carn, de fet la salsa original duu carn. Hem provat la salsa amb altres tipus de pasta, i la veritat és que no és el mateix. I consti que jo som molt fan de la pasta llarga, però amb aquesta salsa, simplement no hi combina.

Ara només me falta ser capaç de fer la pasta fresca jo mateixa, però això ja és una altra història.

Pasta fresca pastanaga 001

Ingredients (per a 4 persones):

  • 2 paquets de pasta fresca farcida (del que més us agradi)
  • 4 pastanagues mitjanes
  • 1 pot de tomàtiga triturada (o 3 tomàtigues ratllades)
  • 1 ceba
  • 2 alls
  • oli, sal, pebre bo, orenga i julivert

Abans de començar, pelam i ratllam les pastanagues per una banda i la ceba per una altra. En una pella amb una miqueta d’oli sofregim l’all tallat a làmines i la ceba, fins que comenci a tornar transparent. Afegim la pastanaga ratllada i ho remenam tot bé.

Deixam que la pastanaga es cogui una mica (fins que comenci a amollar aigua) i hi afegim la tomàtiga. Quan la mescla arranqui el bull (quan comenci a fer xup xup), salpebram i abaixam el foc quasi al mínim. Això és important, ja que la gràcia d’aquesta salsa és que cogui molta estona i molt a poc a poc. Anam remenant de tant en tant i als vint minuts més o menys hi afegim l’orenga.

Deixam que es cogui uns altres vint minuts o mitja hora (fins que la pastanaga es comenci a desfer), afegim el julivert picat i la deixam reposar.

En una olla amb molta d’aigua i un poc de sal bullim la pasta, seguint les indicacions de temps del fabricant. Quan la pasta és cuita, la colam, la pasam per aigua freda i la mesclam amb la salsa que teniem reservada a la pella.

I ja està feta! És pot fer d’un dia per l’altre i és també ben bona. Bon profit!

Pasta fresca pastanaga 002

Advertisements

2 thoughts on “Pasta fresca amb pastanaga

  1. Retroenllaç: Pasta fresca amb pastanaga | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s