Coca de poma

Malgrat jo estigui capficada en aconseguir el meu objectiu Bikini, a cases som quatre, i els altres tres no tenen cap culpa, així que per a ells (sobretot pels nins), seguesc cuinant algunes de les coses que m’he autoimposat no menjar, com és el cas d’aquesta coca de poma.

És fàcil i molt ràpida de fer, i és una manera diferent que els nins mengin fruita, tot i que en el meu cas i amb aquesta fruita en concret, mai no he tengut cap problema. De fet, sempre tenim pomes a cases i d’ençà que vaig descobrir aquesta recepta, aquest pastís és la meva manera d’aprofitar els pomes quan en tenim un excedent i estan a punt de tudar-se.

Coca de poma 001

Es veu molt obscura, però és per mor del sucre moreno, no és que se m’hagués cremat!!!

Ingredients (per a un motlle de 27 cm)

  • 80 gr de farina

  • 70 gr de sucre

  • 35 gr de mantega (fossa)

  • 3 ous

  • 4 pomes golden grosses

  • 5 gr de llevat artificial (del de sobre)

  • mantega per untar el motlle

  • sucre moreno i canyella per cobrir el pastís

En un bol mesclam la farina amb la sal i la llevadura. A continuació hi afegim els ous, el sucre i la mantega fosa i ho mesclam tot amb un robot de cuina. Ës convenient tamisar la farina al començament per evitar que faci grums.

Amb una mica de mantega untam el motle i a continuació hi abocam la massa. Pelam i tallam les pomes en làmines fines i les col·locam fent dues capes damunt la massa. La primera capa s’enfonsa lleugerament dins la massa.

Cobrim les pomes amb la mescla de sucre moreno i canyella que hem fet prèviament (d’aquí ve el color obscuret que es veu a la foto) i ho posam al forn, que hem encalentit a 170 graus. Ho deixam al forn uns 15-20 minuts depenent de la potència del forn i del tamany del motlle, vigilant que la poma estigui dauradeta i que quan punxem amb un palillo surti eixut.

I ja està feta! Bon profit!

Coca de poma 002

Advertisements

One thought on “Coca de poma

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s