Taller de cuina

A l’escola dels meus fills fomenten molt la participació dels pares, mitjançant diferents activitats en funció de les edats dels nins.

A infantil, a tres anys tenen el dia del protagonista i els pares hi anam a ajudar els nostres bitxos a que es presentin i contin com són, que els agrada, etc. Al segon curs d’infantil, amb quatre anys, toca experimentació (ells tenen el dia especial, però és en aquesta altra activitat on participam els pares). Es tracta de fer una activitat (valgui la redundància) en la que els nins experimentin amb textures, materials, etc.

I al tercer curs d’Infantil, és a dir, a cinc anys (que són els que té ara na Júlia) toca Taller de cuina. I allà que me’n vaig anar amb una altra mamà de la classe, amb una avantatge, ja havia passat per l’experiència feia dos anys amb en Tomeu. I no me va servir de res.

En principi volia repetir el que havia fet amb en Tomeu, però algú se’ns va avançar i vàrem haver de cercar idees. El principal inconvenient del taller, a banda de cuinar amb 25 nins, és que no pots cuinar. És a dir, no es pot fer servir cap procediment que impliqui coure, bollir, fregir, congelar, etc… I això complica un poc les coses.

Finalment ens decantarem per els ratolins de patata que havia vist aquí, però amb algunes modificacions. L’original proposa la recepta com una manera de fer atractiva la verdura als nins, però com que el nostre objectiu era que els nins participassin en el procès optarem per canviar algunes coses. I el resultat final va ser aquest

Ratolins 001

Es tracta de farcir una patata bollida i decorar-la perquè tengui l’aspecte d’un ratolí. Nosaltres duguerem les patates bollides de casa i amb els nins férem tota la resta. Parlàrem d’ingredients, utensilis i ens posarem a la feina. Buidarem i farcirem la patata amb formatge d’untar, mesclada amb la polpa de la patata i daus de cuixot dolç i férem les orelles amb pastanaga, els ulls amb olives negres, el nas amb tomàtigues de cirerol (enganxades amb un escuradents) i els bigotis amb cibulet. Només ens deixàrem la cua!

Fer una activitat amb tants nins és caòtic, però molt divertit i ells són súper participatius i agraïts. Ara, que es mengin el que cuinen és ja una altra història…

Ratolins 004Ratolins 002Ratolins 003

Anuncis

2 thoughts on “Taller de cuina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s