Saltat d’arròs i carxofes

Aquesta vegada no és una ensalada, però continuam en la línia de plats lleugers per contrarestar una mica els efectes de les grans menjades nadalenques (sí, ja se que estam a mig gener, però a mi encara me duren).

La proposta d’avui és un plat que crec que val tant com a plat únic, com per a guarnició d’alguna carn a la planxa. Les mesures que us don són per a fer-lo com a plat principal.

Saltat d'arròs 002

 Ingredients (per a 2 persones):

  • 2 tasses d’arròs (millor si és del llarg especial per a guarnicions o ensalades)

  • 1 porro

  • 2-3 cebes tendres (sofrits)

  • 1 all

  • 1 tomàtiga

  • 3 carxofes

  • Oli, sal, pebre bo i julivert

Primer de tot netejam bé les carxofes, llevam les fulles exteriors, les tallam a quarts i eliminam els “pelets” del cor. De cada quart en feim quatre o cinc llesquetes primes. Les sofregim en una pella amb una miqueta d’oli, fins que quedin ben dauredetes i cruixents. Les retiram del foc i les reservam.

En una olla amb aigua, sal i un raig d’oli feim bullir l’arròs. Hem d’anar alerta de no fer-lo massa, perquè després l’hem de saltar a la pella.

Mentre l’arròs es cou preparam la resta de les verdures. Tallam el porro i la ceba tendra ben petits, l’all a làmines i ratllam la tomàtiga. En una pella que sigui un poc alta sofregim l’all i quan comenci a tenir color, afegim el porro i a continuació la ceba tendra.

Passats uns minuts, quan les parts blanques de les dues verdures comenci a estar transparents, afegim la tomàtiga i la deixam sofregir, a foc mig, fins que més o manco hagi perdut tota l’aigua.

A conitnuació incorporam l’arròs, que abans, evidentment, hem colat i passat per aigua freda. Ho remenam tot i salpebram al nostre gust. Per acabar, afegim les carxofes i el julivert. Un altre plat senzill, ràpid, bo i lleuger! Bon profit!

Saltat d'arròs 001

Anuncis

3 thoughts on “Saltat d’arròs i carxofes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s