Macarrons amb tonyina (Il Porticato style)

Quan estudiava BUP solíem anar a sopar a un italià que estava al costat del col·legi, Il Porticato. Quan a mi m’agrada un plat a un restaurant, tenc tendència a repertir i això era el que em passava a Il Porticato, sempre me demanava el mateix plat, spaghetti Il Porticato, que venia amb tonyina i anxoves i jo demanava que me’l servissin sense anxoves. M’agradava tant aquest pla que vaig anar fent proves a casa, fins que en vaig aconseguir un molt semblant.

Amb els anys l’he anat “perfeccionant” i ara és un dels preferits dels nins, però curiosament, sempre que faig aquesta salsa, la faig amb macarrons. Tal vegada és mania meva, però amb pasta llarga la salsa no és tant bona.

la foto.PNG-2

Ingredients (per a 6 persones)

500 gr de macarrons

1 ceba

2 alls

3 llaunes (petites) de tonyina en oli

1 pot de tomàtiga natural triturada (o 4 tomàtigues grosses ratllades)

1 llauna d’olives negres (sense pinyol)

Julivert, orenga, alfabeguera, sal, pebre bo i oli

En una pella amb un poquet d’oli sofregim la tonyina esmicolada fins que comenci a tornar oscureta. Hi afegim l’all tallat a làmines i la ceba ratllada i ho sofregim tot bé a foc viu.

Quan la ceba comença a ser cuita hi abocam la tomàtiga i abaixam el foc a potència mitjana, i quan comenci a fer xup-xup salpebram. Ho deixam coure uns deu minuts i incorporam les espècies, l’alfabeguera i l’orenga i ho deixam coure uns deu minuts més. Mentre tallam les olives negres a rodanxes i les reserva.

Posam una olla al foc amb una grapadeta de sal i un poc d’oli. Quan comença a bullir abocam els macarrons i els deixam coure segons indiqui el fabricant. Quan hagi passat el temps necessari, colam la pasta, la passam per aigua freda i l’abocam en una font.

Passats els vints minuts de la salsa, hi abocam les olives, ho remenam ben remenat i ho deixam coure cinc minuts més. Tastam la salsa i la rectificam si és necessari. En el cas que la tomàtiga sigui natural i no de pot, convé anar alerta perquè la salsa pot ser un poc àcida. Si és així afegim una miqueta de sucre a la salsa per rebaixar aquesta acidesa.

Un cop la salsa és cuita, li afegim el julivert ben picat, ho remenam i apagam el foc. Mesclam la salsa amb els macarrons que havíem reservat i ja està llest. Bon profit!

la foto-4

PD: En aquest cas la recepta és per a sis persones perquè faig un paquet sencer de macarrons i ens serveix per més o manco sis racions.

Anuncis

2 thoughts on “Macarrons amb tonyina (Il Porticato style)

  1. Retroenllaç: Macarrons amb tonyina (Il Porticato style) | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s