Dies Internacionals

Aquests mesos d’octubre, novembre i desembre estan plens de Dies Internacionals, o al manco són els que jo més conec. El dia pels drets de la infància, el dia contra la violència de gènere, el dia del llibreters, el de les persones amb discapacitat, el dels voluntaris, el dels drets humans…

La veritat és que no se fins a quin punt tenen sentit aquests dies internacionals. Que uns senyors de la ONU decidissin fa no se quants anys dedicar un dia concret a lluitar contra un fet o a enaltir-ne un altre, personalment crec que no canvia res.

Deixarà d’haver violència de gènere pel fet que un dia ens dediquem tots a posar-nos un llaç i criticar-ho?.Els llibreters vendran més llibres pel fet que tenguin un dia dedicat a reconèixer la seva feina? De veres es respectarà la tasca dels mestres, els drets dels infants, l’ús racional de l’aigua, es lluitarà per eradicar la pobresa i pel reconeixement de les persones amb discapacitat i no se quantes coses més que tenen un dia assignat?

La feina de tots ha d’anar per un altre camí. Cada dia s’ha de treballar per fer del nostre un món millor, cadascú en la mida de les seves possibilitats i crec que mentre haguem de dedicar un dia  a recordar determinades coses, que haurien de ser evidents, no anam bé.

Anuncis

One thought on “Dies Internacionals

  1. Retroenllaç: Dia de la Dona |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s