Fideuà de verdures

Pot semblar estrany, però aquest és un dels plats estrella a ca nostra. Als nins els encanta, malgrat les verdures, o precisament gràcies a elles. La primera vegada que el vaig fer tot foren carusses, de llavors ençà, me’l demanen de tant en tant.

El que té de bo és que es pot fer qualsevol època de l’any, només es tracta d’adaptar el plat al que tenim al rebost o a la gelera al moment de fer-ho. I aquesta és una de les coses que més m’agrada d’aquest pla, que mai és igual del tot. A més, es pot fer d’un dia per l’altre i fins i tot diria que és millor.

És un plat molt bo de fer, però una mica enredós pel fet de dur verdures diferents, amb diferents punts de cocció, però el resultat val la pena.

Ingredients (per a 4 persones):

300 gr. de fideus

2 o 3 sofrits

1 porro

1 all gros

2 tomàtigues de ramellet

Mongetes verdes fines

1 pastanaga

½ colflori petita

3 carxofes

Julivert

Oli, sal, pebre bo i safrà (o colorant alimentari)

Aigua

Posam al foc una pella (tipus paella o greixonera o una que sigui un poc fonda) amb un bon raig d’oli. Anam sofregint l’all tallat ben petit, el sofrit i el porro, també ben petit. Afegim les dues tomàtigues de ramellet ratllades i les mongetes tallades en trocets. Quan les mongetes s’han sofregit, ho tapam tot d’aigua, i esperam que arranqui el bull. Hem d’anar alerta de no posar massa aigua, perquè es tracta que els fideus quedin secs, així que val més haver-ne d’afegir que no que en sobri.

Quan la pella/paella/greixonera ha arrencat el bull ho salam i li posam el pebre bo. Pelam, i tallam la pastanaga a quadrets i la incorporam passats uns deu minuts, i ho tornam deixar bollir uns deu minuts més.

Tallam la colflori respectant les branques i la incorporam a la pella i la deixam bollir uns cinc minuts. Per acabar, incorporam la carxofa tallada en quarts.  Aquí convé tastar-ho per si fa falta rectificar-ho de sal. En funció de la pasta i el que hagi de bollir, l’abocam a la pella abans o després de la carxofa. La que jo vaig usar, amb quatre-cinc minuts ja està a punt, així que la vaig abocar a la pella just després de la carxofa, juntament amb el colorant alimentari i el julivert ben picat. Apagam el foc quan la pasta està cuita, la deixam reposar uns deu minuts i ja està llest!

Fideuà verdures 008

Nota: la foto és bastant desastrosa, però de totes les que vaig fer és l’única que se salva.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s