Ensalada de pasta amb rem i pipes

M’agrada això de “batiar” plats. Normalment a l’estiu a ca nostra els adults sopam dia sí i dia també ensalada, i no només per “guardar la línia”, que també, sinó per què a mi m’encanten i com que som jo qui cuina, i com que sembla que no se n’acaba d’anar l’estiu…

Ja me torn a dispersar. El que volia dir és que jo a totes les ensalades les anomen “ensaladeta”, però com que no crec que aquesta sigui la darrera del bloc, he decidit que lis posaré nom, més que res per diferenciar-les.

Ingredients (per a 2 persones):

Mitja bossa de lletuga variada (la que he empleat aquí és la de brots tendres)

Mitja dotzena de tomàtigues de cirerol (“cherries”)

Formatge tendre (tipus grec) en daus

1 llauna petita d’olives negres sense pinyol

1 grapada de pipes pelades

1 ceba tendra o sofrit

15 o 20 grans de rem

100 gr. de pasta

Oli, sal, pebre bo i vinagre de mòdena

En aquest cas el procediment és molt senzill.

Primer posam una olla al foc amb una miqueta de sal i un rajolí d’oli i fem bullir la pasta el temps que calgui (segons indiqui el fabricant). La pasta pot ser de qualsevol tipus, però a mi m’agraden els fideus de fer fideuà, perquè són petits i es mesclen molt bé amb la resta d’ingredients, sense llevar-lis protagonisme.

Tallam les tomàtiques i els grans de rem per la meitat i els posam en un bol. Afegim la lletuga, la ceba tendra tallada ben petita, el formatge i les pipes. Tallam les olives a rodantxes i les mesclam amb la resta d’ingredients.

Quan tenim la pasta cuita la passam per aigua i esperam que refredi una miqueta. Després la bocam al bol amb la resta d’ingredients i ho trempam tot al nostre gust. A mi m’agrada molt trempar les ensalades amb espècies i sovint hi pos alfàbrega, orenga, all picat i julivert. En usar pipes, hem d’anar alerta amb la quantitat de sal, ja que aquestes són bastant saladetes.

Ensalada rem 001

La combinació del rem, amb un puntet dolç, amb la resta d’ingredients és sorprenent.

Ensalada rem 002

Nota: En això de cuinar no som una experta. Simplement m’agrada, em distreu, me serveix de teràpia… No conec les técniques i sovint faig les coses per intuició, però de moment sembla que tenc bons resultats… I com diu ma mare, si no surt bo “només n’hem de menjar un pic”

Anuncis

3 thoughts on “Ensalada de pasta amb rem i pipes

  1. Un toc més
    Fregir en oli no gaire fort uns 4 o 5 alls en làmines finas con molta cura, han de quedar orades i cruixents. Reservar damunt paper absorbent i deixar refredar. Entre dues làmines de paper triturarles de forma que quedin de la grandària de la sal grossa. Afegir a l’amanida després d’emplatar.
    De res
    (La traducción es de la Generalitat)

    Manolo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s