De què serveixen els càstigs?

Sovint me faig aquesta pregunta, de què serveixen els càstigs? La resposta teòrica la sabem tots, però la pràctica, la resposta real, ja no la tenc tant clara.

Avui he castigat el meu fill gran (7 anys), un mes sencer sense la consola. Li ha sabut greu, però fins a un cert punt. Crec que no és conscient del que això suposa. No perquè no tengui cosncienciència (valgui la redundància) del pas del temps, que ja la té, sinó perquè en el moment de castigar-lo no li afectava directament.

Pensant-ho ara en fred, crec que el càstig ha estat desproporcionat. No l’ha fet tan grossa com per ara això, però ara tampoc no puc fer-me enrere, perquè (i aquest és un tema de conversa recurrent entre les mares del meu entorn), si castigues i no cumpleixes “perds qualsevol credibilitat” o fins i tot “te perden el respecte”.

Ara no se què fer, si mantenir-me ferma i no afluixar, o premiar-lo per un possible bon comportament i aixecar-li el càstig. Diuen que rectificar és de savis…

Mentre m’ho pensava m’he dedicat a pintar-me les ungles. Al final seguesc amb el mateix dubte, però amb unes ungles “classic red” que fan molta planta.

Anuncis

One thought on “De què serveixen els càstigs?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s